Denne bog henvender sig til forældre til børn i alderen 0-2 år.
Den fortæller, hvad det lille barn har brug for at spise, så det kan vokse og fungere bedst
muligt. Bogen beskriver barnets mad, fra det ikke længere kun skal have mælk, til barnet spiser med af den mad, resten af familien spiser.
Man kan hente inspiration i bogens mange opskrifter, der er udviklet til barnets måltider i overgangsperioden.
Man kan også få svar på spørgsmål som f.eks:
- Må barnet gerne spise selv?
- Hvordan kan man sikre, at barnet får mad nok?
- Er der noget mad, barnet ikke må få?
- Kan man forebygge kræsenhed?
- Hvad skal barnet drikke?
Bogens anbefalinger og opskrifter bygger på Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens officielle ernæringsanbefalinger.
Bogens opskrifter på middagsretter og pålæg er velegnede til hele familien.
Bogen er produceret i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Komiteen for Sundhedsoplysning og DTU Fødevareinstituttet.
I bogen er indlagt ark med korte råd om barnets mad og drikke i forskellige perioder. Arkene egner sig til at hænge på køleskabet.
5. udgave, 1 oplag, 2020.