Tilbage

Hund, Hugorm og Hedebølge

Når det rigtigt er sommer i Danmark, søger hugormen ned på stranden og hen til vand for at køle sig. Det samme gør mennesker og deres hunde, og så har vi problemet, fortæller Leif Sohnemann fra Ringkøbing Dyrehospital.
Normalt er hugormen mest farlig for hunde i det tidlige forår, hvor hugormene ikke er varmet godt op, og derfor er langsomme til at komme væk. Men når der er hedebølge, skal man altså holde godt øje med hunden. De vekselvarme dyr som bl.a. hugormen ændrer som bekendt væremåde og aktivitetsniveau med omgivelsernes temperatur. Hugormen er langsom næsten sløv i kulden, men forvandler sig til lynhurtige krybdyr i varmere omgivelser.
Et hugormebid er sjældent livstruende for en hund, men hunden lider meget under det. Den får voldsomme smerter, kvalme og leveren bliver påvirket.
- Allerede et par minutter efter biddet bliver hunden dårlig, ørerne og halen hænger, og kort efter hæver den voldsomt op på bidstedet," fortæller Leif Sohnemann.

Det du skal gøre

Hvis din hund bliver bidt, anbefaler dyrlægen, at hunden holdes helt i ro. Lad hunden gå langsomt hjem eller hen til bilen og søg dyrlæge så hurtigt som muligt.
- Vi giver ikke en egentlig modgift til hunde, men de skal behandles mod deres smerter og med medicin mod allergi og kvalme. Det synes jeg, man skylder sin hund, siger Leif Sohnemann. Efter et hugormebid vil hundens lever være påvirket, og det er derfor vigtigt at måle levertallene hver 14. dag efter biddet. Pointen er nemlig, at så længe leveren er påvirket, skal hunden ikke motioneres.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.